pijnstilling

 

In de loop van de zwangerschap denk je steeds vaker aan de bevalling. Mogelijk ook aan de pijn tijdens de bevalling. Als het de eerste keer is, heb je nog geen idee hoe het zal voelen. Hoe heftig zal de pijn zijn? Kan ik het aan? Wat als ik de pijn niet kan verdragen. Kan ik dan iets tegen de pijn krijgen?

Niemand kan voorspellen hoe heftig de pijn zal zijn. Elke bevalling is anders en iedereen gaat op een andere manier met pijn om. Maak je vooral niet teveel zorgen: er zijn verschillende manieren om de pijn te verzachten. Met of zonder medicijnen. Thuis en in het ziekenhuis.

overleg met je verloskundige
Met de verloskundige kun je al je vragen over de bevalling en pijnstilling bespreken. Zij informeert je over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Samen kun je bekijken wat het beste bij jou past. Je wensen ten aanzien van pijnstilling kun je ook weergeven in het geboorteplan.

folder en film over pijnstilling
De KNOV (beroepsvereniging van verloskundigen) heeft een folder en een film uitgebracht “Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?” Zowel in de film als in de folder wordt uitgebreid uitleg gegeven over de weeën en de pijn en hoe je daarmee om kunt gaan. 
Folder “Jouw bevalling: hoe ga je om met pijn?” De folder is uitgegeven in 12 verschillende talen.
Film “Jouw bevalling: hoe ga je om met pijn?

coaching
Zie je ontzettend op tegen de bevalling en ben je onzeker of je het aankunt? Praat er dan over met je verloskundige. Je kunt ook een afspraak maken met Henriëtte van Wijk. Zij is verloskundige in onze praktijk en gespecialiseerd in het coachen van zwangeren die erg opzien tegen de bevalling en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Een afspraak maken kan via onze assistente: 050-3610500.