kinderwensspreekuur


waarom naar het kinderwensspreekuur?
Je wilt graag (gezond) zwanger worden en je samen met je partner zo goed mogelijk voorbereiden op een aanstaande zwangerschap. Met behulp van vragen en onderzoek tracht de verloskundige een helder advies uit te brengen.

als zwanger worden niet lukt
Het kinderwensspreekkuur is niet bedoeld voor paren bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Als je problemen hebt om zwanger te worden, dan ga je naar je huisarts. Die verwijst je naar een gynaecoloog.

wat bespreken we?
Tijdens het spreekuur praten we over je leefstijl, sporten, werk, medicijngebruik, aandoeningen in jullie familie en vruchtbaarheid. Stellen we een risicofactor vast, dan kunnen we jullie verwijzen naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Je krijgt veel algemene informatie en praktische tips over gezond leven. Ook de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap komt aan bod. Daarnaast krijg je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig.

voorbereiding van het consult
Vul de vragenlijst op ZwangerWijzer.nl in voor je een afspraak maakt. Je mailt de vragenlijst naar onze praktijk zodat ook de verloskundige zich goed kan voorbereiden. Aan de hand van jullie antwoorden op de vragen uit deze lijst maakt ze een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap. Die risico’s bespreekt ze dan met jullie tijdens het consult.

Lees in de informatiebrief wat je nog meer kunt doen ter voorbereiding op het consult.
Het kinderwensspreekuur is gratis als je deelneemt aan Healthy Pregnancy 4 All, anders kost het € 50,- per consult. Zie ook tarieven en betaling.

 

 
afspraak maken

Als je de
vragenlijst op Zwangerwijzer.nl ingevuld hebt, mail je deze naar stadspraktijk@vsp.umcg.nl. Vervolgens bel je onze assistente 050-3610500 om de afspraak te maken.
In onze praktijk verzorgt Marian Noordhoek het kinderwensspreekuur.