de kraamperiode

In de eerste week na je bevalling komt de kraamverzorgende elke dag bij je thuis. Of je nu thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bent bevallen. Als je voor één van de kraamzorgorganisaties hebt gekozen waarmee wij intensief samenwerken, dan weet je zeker dat de zorg goed op elkaar en op jou is afgestemd. Eén van onze verloskundigen komt regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat. Daarnaast heeft zij gedurende deze periode nauw contact met jouw kraamverzorgende. Rond de vijfde dag komt er iemand van GGD Groningen om een hielprik en een gehoortest bij je kindje te doen.

uit het ziekenhuis
Ben je in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog bevallen, dan geldt in principe hetzelfde. De eerste acht dagen zijn wij verantwoordelijk voor de zorg aan jou en je kind. Het ziekenhuis laat ons weten wanneer je naar huis gaat. Op dat moment neemt één van onze verloskundigen de zorg over. Tijdens je kraambed thuis komt zij om de dag langs.

kraamzorg
Als je thuis bevallen bent, dan is je kraamverzorgende al bij je thuis. Na een poliklinische bevalling komt de kraamverzorgende zo snel mogelijk. Ben je om medische redenen in het ziekenhuis bevallen? Dan bel je met je kraamzorgorganisatie zodra je weet wanneer je naar huis mag. 
De kraamverzorgende leert je hoe je je baby het beste kunt verzorgen. En ze houdt jouw gezondheid en die van je kindje in de gaten. Wanneer ze iets niet vertrouwt, dan schakelt ze meteen je verloskundige in. Ook hierbij is het belangrijk dat de zorg van de kraamverzorgende goed op onze zorgverlening is afgestemd.

Hoeveel kraamzorg je krijgt na een klinische bevalling, hangt onder meer af van hoe je verzekerd bent. Vraag dit na bij je bij zorgverzekeraar.

borst of fles
Tijdens je zwangerschap heb je met je verloskundige besproken of je borst- of flesvoeding gaat geven.
Wij volgen de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO: als dat mogelijk is, stimuleren wij jonge moeders om borstvoeding te geven.

 

 
 
Tijdens je kraamperiode kun je ons 24 uur per dag bellen. Ook als je problemen hebt met borstvoeding.