onze praktijk

 

De Verloskundige Stadspraktijk is met 8 verloskundigen de grootste verloskundigenpraktijk in Groningen. Groot genoeg om je veel verschillende mogelijkheden te kunnen bieden. Klein genoeg voor een persoonlijke werkwijze. Je vindt ons in het hartje van de stad, in het voormalige zusterhuis van het UMCG. We beschikken over een eigen echocentrum. We hebben spreekuur van maandag tot en met vrijdag. Op donderdag houden we ook spreekuur in Beijum. 

Werkwijze

Gedurende je zwangerschap word je begeleid door een team van twee verloskundigen. Door in duo’s te werken kom je altijd op consult bij iemand die je goed kent. En moet er een echo gemaakt worden, dan kan dat meestal nog dezelfde dag, bij ons op de praktijk.

Onze bijdrage is erop gericht dat jij klaar bent voor de bevalling. Dat je vertrouwt op je zelf. Tijdens je zwangerschap stel je een geboorteplan op. Daardoor kunnen we tijdens de bevalling precies aansluiten bij jouw ideeën en jouw wensen. Dat vinden we belangrijk. Jij doet de bevalling, wij zijn er bij en helpen je wanneer je ons nodig hebt.

We werken met een aantal vaste kraamverzorgenden. Verloskundigen en kraamverzorgenden volgen samen trainingen. Zij zijn goed op elkaar ingespeeld.

Profiteer van veel deskundigheid onder één dak

Veel van onze verloskundigen hebben zich gespecialiseerd. Wij bieden de volgende extra’s:

  • Ons echocentrum is onderdeel van onze praktijk. Je kunt dus snel en eenvoudig een echo laten maken. 
  • Je kunt kiezen voor groepsconsulten. Daarbij deel jij je kennis en vragen met zwangeren die ongeveer even ver zwanger zijn. Je start elke keer met een privémoment met een vaste verloskundige, waarna je vervolgens in de groep verschillende thema’s bespreekt. We noemen dit Centering Pregnancy.
  • Wij organiseren regelmatig themabijeenkomsten over bevalling en borstvoeding.
  • In het kinderwensspreekuur adviseren we over gezond zwanger worden. 
  • Een van onze verloskundigen is lactatiekundige. Zij weet alles van borstvoeding. Zij geeft persoonlijk advies tijdens het borstvoedingsspreekuur
  • Als je erg opziet tegen de bevalling kun je tijdens de zwangerschap een beroep doen op een coaching

We hebben twee zusterpraktijken, één aan de Reitdiephaven en één aan de Hora Siccamasingel. Deze praktijken zijn kleinschaliger en meer gericht op de gebieden buiten het stadscentrum. 

Bereikbaarheid locatie UMCG en Beijum.
Meer over praktijk Reitdiep en praktijk Zuid.

balie stadspraktijk