Cursussen

 

We raden je aan om een zwangerschapscursus te volgen. Dat is vaak nuttig én leuk! Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent. Op zo’n cursus krijg je informatie over zwanger zijn en bevallen. En je leert er ademhalingstechnieken voor de bevalling. Ook het contact met andere zwangeren is vaak leuk.

wat past bij jou?
Elke cursus heeft weer een andere invalshoek. Kies de cursus die het beste bij je past. Vind je bijvoorbeeld een yogacursus leuk? Of zwangerschapsfitness? Meestal mag je je partner ook een avondje meenemen. Je kunt ook kiezen voor een cursus samen met je partner.

verschillende cursussen
Zwanger & Fit (zie info hieronder)
Oefentherapie-Mensendieck
Samen Bevallen


Zwanger & Fit

De Zwanger & Fit lessen bieden zwangeren de mogelijkheid om tijdens de zwangerschap  verantwoord te kunnen blijven bewegen en sporten samen met andere vrouwen. De lessen bestaan uit op maat gemaakte trainingen voor vrouwen vanaf ongeveer de 4e maand van de zwangerschap en kunnen op eigen niveau uitgevoerd worden. De trainingen zijn opgedeeld in individuele warming-up en een groepsactiviteit. Dit is in de vorm van aerobics, steps, circuittraining of spierversterkende oefeningen en eventueel bekkenbodemspieroefeningen als afsluiting.

Kosten & locatie
De Zwanger & Fit lessen worden 3 keer per week aangeboden: op maandag van 19.00- 20.00 uur, woensdag van 19.00 – 20.00 uur en 20.00 – 21.00 uur. Hiervoor kan een strippenkaart voor 1 of 2 keer in de week aangeschaft worden, waarbij de kosten neer komen op € 75,- voor 13 lessen of € 125,- voor 26 lessen. De trainingen vinden plaats in het fitnesscentrum van het Sportmedisch Centrum UMCG (Triadegebouw, ingang 23).

Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Fitness UMCG door te mailen naar fitness@umcg.nl of te bellen naar (050) 3617704.